Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

La Celle en omgeving

la celle nogmaals breed

 

Het kleine dorpje La Celle ligt in het hart van de groene Provence en heeft haar typische Provençaalse karakter behouden. Voorbeeld hiervan zijn haar schaduwrijke plein, de oude wasplaats, de fontein en de oude straatjes.

la-celle-dorpjeHet riviertje de “Caramy” stroomt door het dorpje dat een agrarische vegetatie heeft, voornamelijk wijngaarden. Haar rode en rosé wijnen zijn zeer fruitig en worden bijzonder gewaardeerd. Deze wijnen én het oude klooster – een Benedictijnse abdij uit de 12e eeuw – vormen de trots van de inwoners van het dorpje.

kloostergang

De Abdij de la Celle heeft een geschiedenis van meer dan 1000 jaar en had in de middel-eeuwen zowel een een vrouwenklooster als een mannenklooster.

Sinds 1990 wordt er namens het Departement gewerkt aan een ambitieus restauratieproject. Op dit moment zijn al gedeeltes van de oude kloostergangen klaar, maar het werk is nog niet afgerond.

muziekavond

In deze oude kloostergangen worden ’s zomers in de avonduren regelmatig concerten gegeven; dit jaar al voor de 22e keer. Het is een bijzondere ervaring om op zo’n historische plek van muziek te genieten. Deze Soirées Musicales hebben ieder jaar een enthousiast en talrijk publiek, dat na afloop van een concert gezamenlijk geniet van een Coteaux Varois, aangeboden door het “Maison des Vins”.

In de voormalige woning van de prior, een gedeelte van de abdij en de tuinen is een zeer bekend en luxe vijfsterrenhostellerie/restaurant gevestigd (met één Michelinster). De “Abbaye de la Celle” is eigendom van Alain Ducasse.

abdij 4

Afstanden van la Celle naar:hotel de ville la celle

Aix-en-Provence : ………….62 km (station TGV)
Cannes : ………………………..97 km
Draguignan: …………………..62 km
Fréjus: ……………………………65 km
Marseille : ………………………90 km (vliegveld)
Monaco : ……………………..146 km
Nice : ……………………………128 km (vliegveld)
St. Tropez: ……………………..70 km
Toulon : …………………………45 km (vliegveld)

Rechts is een foto van het stadhuis van La Celle te zien.