Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Activiteiten

Wandelen

Een wandeling in de groene Provence is een activiteit die zich het hele jaar door afspeelt vanwege de meer dan 300 zonnige dagen per jaar. Op ontdekking gaan in het Massif de la Sainte Baume, de Sainte Victoire, de Bessillons en de Verdon. Rondom La Celle zijn er diverse wandelingen met variërende moeilijkheidsgraad. Of bijvoorbeeld een wandeling langs de kust over de calanques vanaf Marseille.

wandelen

 

Een korte film van enkele activiteiten:

Mogelijke activiteiten in dit deel van de groene Provence:

 • ULMKano en/of kayak huren voor een tochtje op de Correns
 • Bergbeklimmen of -afdalen in de bergen rondom Correns
 • Een tochtje met een ezel
 • Paardrijden (er zijn diverse maneges in de buurt)
 • Bowlen
 • 18-holes golfbanen 
 • Toeristisch treintje 23 km route  (Vélorail)
 • Karting
 • Parapenten
 • Vliegen met een ULM (ultralight vliegtuigje) in Roquebroussanne
 • Diverse recreatieve activiteiten

Golfen

Er zijn een aantal golfbanen in dit deel van de Provence; “Golf de Valgarde” in La Garde (bij Toulon), “Golf de la Sainte Baume” in Nans les Pins, “Golf de Valcros” in La Londe des Maures (Hyères), “Golf de Saint Endréol” bij La Motte en Provence, “Golf de Marseille La Salette” (Marseille-la-Valentine), maar vooral dichtbij La Celle de bekende “Golf de Barbaroux”.

De 18-holes golfbaan van Barbaroux staat als 42e in de top 50 Europese golfbanen door Golf World en is ontworpen door de Amerikaanse architecten Pete & P.B. Dye. De golfbaan heeft vele interessante holes – tijdens de ronde zal af moeten worden afgeslagen over wijngaarden en de grootste green in continentaal Europa worden genomen (63 meter lang)! Voor meer informatie: Golf de Barbaroux

golfbaan

Fietsen

Er wordt veel gefietst in dit mooie en groene deel van de Provence. Er zijn fietsverhuurbedrijven, zodat u niet persé uw eigen fiets mee hoeft te brengen. Er zijn fietsroutes uitgezet in de omgeving rondom La Celle: diverse fietsroutes maar er zijn ook fietsroutes langs de kust, meer in het binnenland e.d.: racefiets- en -fietsroutes. 

Gorges du Verdon

gorges 2De Gorges du Verdon liggen op 71 km van ons huis. Deze kloof bevindt zich in het regionaal natuurpark Verdon, 180.000 hectare groot. De rotswanden van de Gorges du Verdon zijn tot wel 700 m hoog en zeer imposant. Het is volgens veel wandelaars het mooiste wandelgebied van Frankrijk met opvallend groen-blauw water. 

Behalve fantastisch wandelen kunt u hier ook mountainbiken, raften of er met een kano op uit. Ook is het een geweldige autorit door de Gorges van Castellane naar Moustiers-Sainte-Marie. Dit is een rit van 100 km waarvoor veel tijd nodig is, gezien de smalle kronkelweggetjes. 

 De kuststrook met Saint Tropez, Sainte Maxime, Fréjus, St. Raphaël etc.

Vooral Saint Tropez, het bekende mondaine havenstadje trekt het hele jaar veel bezoekers. Leuk om eens door te wandelen en de schitterende jachten aan de kade te bewonderen. In de kleine straatjes achter de haven vindt je de luxe winkels en het bekende Place des Lices.
saint-tropez-village

Ook de andere plaatsen aan de Côte d’Azur zijn een bezoekje waard; het gezellige Sainte Maxime, de middeleeuwse plaatsjes Ramatuelle, Grimaud en het nabij gelegen moderne Port Grimaud, Fréjus en St. Raphaël met de leuke winkeltjes en ’s avonds in de zomer lange rijen kraampjes.

Monaco

Een bezoek aan Monaco behoort ook tot de mogelijkheden, alhoewel de afstand van 140 kilometer ervoor zorgt dat ’s zomers vroeg moet worden vertrokken. Monaco met het wisselen van de wacht voor het paleis, het oceanografisch instituut, de haven met de grote jachten, straten waarover de Formule 1-race wordt gereden is een bezoekje waard.